Saturday, October 24, 2015

HABUK

Wujud lagi rupanya benda neh.
Hahah..
Hurm.
Lama benor tak menulis.


*krik.krik*

I love you.
Kbai.



Thursday, February 27, 2014

.....

hai. saje je neh menjengah ke laman blog. dah lama kan tak menulis kat sini.
sekrang neh tengah tunggu masa incik abjuda sebenanye..
masa subjek budaya n pembelajaran..
curi masa kejap..
ok..
krikk.krik..
ok..takde respon..
nak post pasal sometim sebenanya..
tapi asek tunda je..pastu bila nak buat keje banyak gila babs..
jadi x boleh la nak post..
post neh je mampu..
singgah kejap je..
okbai..
:*
*flying kiss* 

Thursday, April 11, 2013

SATU UNTUK SEMUA. SEMUA UNTUK SATU.

assalamualaikum.
hehey.
ya ALLAH. serius lama gila tak bukak blog neh!
:O *muka terkejut*
i mean blog saya ni lahh. blog orang lain boleh pulak baca kan.kan.kannnn.HAHA
sebenarnya lama dah nak update. tapi tak terupdate u ollss. sekarang je datang mood nak update tuh kan...
dan untuk makluman semua post ini mengandungi semua benda! weehuu!!
suka tak? suka tak? *bajet followers ramai*   -___-"
ok. topik pertama untuk post kali ni ialah...
jengg jenggg..
topik ESAIMENGGSS ! *tutup muka*
ok. hashtag.sajaNakBagitau. saya dah submit semua esaimenss yang ada. WEEHUUUU again!
:DDDD
WEHHUUUU! :D


sebenarnya tak completely anta lagi. sebabnya ada lagi dua refleksi untuk disiapkan ok.
ahad neh anta. alahh, refleksi je punnn. 
*sebenarnya nak siapkan satu refleksi pon tertonggeng tonggeng haa*
nanti dah hantar refleksi tu merdeka la! totally merdeka! except for the Ujian Akhir Kursus and final exam.
*sigh* +____+"
ahhh.. persetankan semua itu. bukan nak cakap pasal exam pon sekarang. HA HA HA
seterusnya kita beralih ke topik kedua iaitu topik summer in pantai timur.
ok. benda neh rasanya semua dah tahu kan. negeri2 di pantai timur mengalami musim panas yang dahsyat!
tapi musim panas disini tak sama macam kat obersi sebab kat sana musim panas pon takdela panas sangat.
panas manja-manja je. gituuu haaa.berbalik kepada topik musim kemarau neh. lama gila dah tak hujan kat pantai timur neh.
lama la. dekat lebih kurang 3 minggu haaa. lebeh kurang la. tak pasti jugak. lupa. haha.
dan dua tiga hari lepas cuaca start redup dan mendung dah. semalam hujan jugak. tapi rintik2 je. kejap je haa.
dan tadi! beberapa jam lepas! hujan turun dengan lebatnyaaaa!
bersorak sorai dalam hati masa dalam kelas tadi. iyalaa donggg! lama sangat dah tak hujan.
gila kau tak gembira! kena carut kat twitter nanti! HAHA.
splashhhh! hujan lebat macam neh la! HAHA

hujan memang selebat lebatnya tadi! hujan pastu brenti kejap then hujan balik dalam pukul tiga gitu.
tengah syok2 tido terasa amat sejuk lalu saya pun menarik selimut yang ada.
if u know how it feels. lama dah tak rasa kenyamanan berselimut. rasa tak nak bangun pon ada.
dan seterusnya. dua tiga hari lepas tak tahu kenapa. i miss my old frens so badly!
rindu sesangat sampai habes semua gambar zaman sekolah kat group batch in FB saya like! amat sadis kan bunyinya. :'(
tapi siriusly. i miss them. adela beberapa foto yang saya ada yang menyimpan seribu kenangan dengan mereka.
jamuan hari raya. form 5. :')


pegang katak kau! gila kau! masa sukaneka.

sukaneka anjuran kelas

gaya lain plak kannn.

gambar graduasi. tetiba nak jugak


ok. topik terakhir. topik CINTA.
haaa. kau MAMPU?
HAHA.
geli jugak sebenarnya baca topik last neh. tapi saja nak bagitau.hastag again.
masa cuti sekolah bulan tiga lepas. mak saya ada la terkeluar topik pasal jodohjodoh neh.
and mak saya cakap kalau boleh dia nak anak-anak dia kawen ngan orang kelantan je.
#ohMyMom
dan saya pon terus terkedu. dalam hati. "ohmaiiii.. apa semua neh.. ohmaii.. katakan tidak mamaku!"
sebenarnya saya ada crush. ada berkenan kat dia. tapi bukan orang kelantan. :3 *malu*
pastu mcam mane neh mak. aigooo. mak cakap dia taknak orang jauh-jauh sebab nanti susah.
nak pegi rombongan. oh mama. puas sudah hati ini menjelaskan kepada ibu tentang jodoh semua tu ALLAH yang tentukan. *ayat novel okeee*
sobs.sobs. *lap hingus*

and ibu pon cakap ma redho kalau bukan ore kelate,tapi kalu boleh ma nok ore klate jugok.
dan saya hanya mampu terdiam dengan kenyataan ibu tu.
hmm. memang semua orang klantan mcam tu eh? ada sorang teman neh dia kata memang orang kelantan macam tu.
suka jodohkan dengan orang kelantan juga. saya sendiri pon tak tahu.
tapi dah tahu la sekarang... jadi kesimpulannya. hanya mampu berserah pada ALLAH la yang menentukan.
mesti la benda tu yang terbaik kan. lagipun redho ALLAH terletak atas redho ibu jugak kan.
so kena berserah jela.
ok.. stop the serious mood!

hmm. setakat itu saja rasanya yang nak dibebelkan.
fuhhhh!puah hati rasa boleh update blog panjang-panjang.
lama gila tak mengupdate kammm.
ok lah. sampai ketemu lagi yaaa di lain masa.
babai!
ALLAH SAYANG KAMU! :)


Wednesday, December 5, 2012

for YOU.






Dan terjadi lagi kisah lama yang terulang kembali
Kau terluka lagi dari cinta rumit yang kau jalani
Aku ingin kau merasa kamu mengerti aku mengerti kamu
Aku ingin kau sadari cintamu bukanlah dia

Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku dirimu

Ku ada di sini, pahamilah kau tak pernah sendiri
Karena aku selalu di dekatmu saat engkau terjatuh
Aku ingin kau merasa kamu mengerti aku mengerti kamu
Aku ingin kau pahami cintamu bukanlah dia

Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku dirimu

Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku, menyentuh laramu
Semua lukamu telah menjadi milikku
Karena separuh aku dirimu.....

Friday, September 21, 2012

Jumaat yang diberkati~

assalamualaikum.
hehe.
mesti anda-anda tertanya tanya kan.
selepas mendengar tajuk entry kali neh yang vogue tu. *vogue ke -_-"*
sebenarnya tajuk entry je vogue.
isinye takdela vogue mane pon..
HAHA..
sebenanye hamba post entry neh saje nak bagitahu2 tuan-tuan hamba semua yang hamba telah mengemas bilik pada hari ini dengan jayanya! 
*muka bangga*
^0^
lama dah rasanya saya tidak mengemaskini bilik terchenta di ipg ini yakni kamarku yg terindah ini.
atas sebab2 yang tertentu,saya dengan ini telah mengambil langkah drastik untuk mengemas bilikku syurgaku yang sedia ada kemas neh. 
*apa mengarot sangat neyh o_O" *
kemas punya kemas,sapu punya sapu,tarik punya tarik.
lalu terhasillah dapatan seperti berikut!


singgahsana beradu! -leteh woo nak kasi chekangg cadaq tuh!-

mejaku syurgaku.. ehh.. 


tempat neh diberi nama chamber of everything sbab smua bnde klau boleh nk sumbat kat sini. :3

saje je post dua kali.gedik.
sebenanyer nak nak letak gamba sebelom dan selepas.
tapi lupa pulak nak ambek gamba sebelum kemaskini tu.
sob2.. Y_Y
tapi takpelaa..
at least tercapai hasrat nak kemas bilik kan..
tu yang penting..
ye idokk??
Kikiki~
itu sahaja dari saya buat kali ini..
kehkehkeh *ketawa orang kaya*
adios!

#nota~tajuk entry tuh berkait rapat dengan hari ini sebab hari nih kan hari jumaat.HAHA


thanx for reading
^^,