Tuesday, December 27, 2011

episod:gunting rambut! :D

assalamualaikum.
tiada lagi cerita duka yer.
haha.
harap maaf.
;p
ni nak cerita pasal pegy gunting rambut je semalam.
haha.
semenjak cuti semester ari 2 saya tak gunting2 rambut sampai la semalam.
haha.
ginilah rambut aku!
mwahaha.over x?? 

tu pon setelah terliur mendengar kawan2 telah menggunting rmabut beliau.
saya pon nekad la.
apa lagi.
terus pegy gunting.
1st pegy dalam pukul 12 lebeh macam 2 semua kedai tutup.
aigooo.
=_____________="
waktu dorang rehat kot.
aku je yang tak tahu.
pas2 kembali mengusha ke kedai2 gunting tersebut.
terus bukak.
adala dalam pukul 2 lebeh.
camtu la.
gunting punya gunting.
tadaaaa!
jadi macam neh!
*kalaulah aku sekacak dea.ohhh. -_____-

haha.
gunting neh pon sebab nak start kuliah dah lebeh kurang seminggu je lagi.
so daripada beratur panjang tunggu giliran nak gunting nnti saat2 akhir,baek ak gunting sekarang kan.
hehe.
itulah sahaja cerita ceriti saya setakat ini.


*trimas kerana membaca*
^^,

Sunday, December 18, 2011

alhamdulillah syulkur. ^^,

alhamdulillah
saya lulus jugak peperiksaan akhir semester yang lepas.

horrraay!
alhamdulillah.

bukan apa.
terdapat beberapa subjek killer yang amat menakutkan kami para pelajar tesl.
hoho.
takpelah.
yang penting saya dah lulus.
n boleh sambong peringkat degree dah taon depan.
:)
nanti saspen nak tahu pointer plak.
huhu.
k la.
chowww~

*trimas kerana membaca*
^^,

Friday, December 9, 2011

hilang!

saya baru je tengah gembira-gembira alih semua barang dalam dompet masok dalam dompet baru.
*bukan nak cerita sal dompet baru*
tengok2, i.c a.k.a kad pengenalan takde!!!!!!!

uwaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
mane neh....

oh i.C!

kembalilah kau kepadaku!
T__________T

Monday, November 21, 2011

r.u.Ma.H

saya kat rumah sekarang.
kadang-kadang rasa suka amat.
kadang-rasa bosan.
haish!

ni post entry baru sebab bosan amatttt lah ni!
=_________=""""
tak tahu dah nak buat ape.
tengok tv,makan,tidur,berak.
pastu ulang balik dari awal.
hmmmm.
bosan!bosan!bosan!



grrrrrrrrrr!
>.<

Wednesday, November 16, 2011

its holidays!!!! ^^

ok.
exam da abes!!!!
:DDD

haha.
akhirnya.
selesai sudah pertarungan kami dimedan exam neh.
amat gembira!
esok saya bakal pulang ke kampung halaman.
cuti sem dah start kan.
tapi cuti neh agak panjang.
nanti bohsan la pulak.
x tahu nak buat ape.
=________="
takpelah.
mungkin lepas ni adelah tu kot plan2 yang menarik.
*menarek ke*
ngeeee~
tengah packing2 barang neh.
sempat agy hapdate blog.
huhu.
agak takot jugaklah nak tahu result exam nanti.
>_____<
doakan saya berjaya dengan jayanya k.
lastly .........
:D



trimas kerana membaca
^^,

Thursday, November 10, 2011

s.e.t.i.a.p.d.e.t.i.k



setiap detik..
engkau yang datang dalam mimpiku.
settiap siang malam menggangguku.
tak lelap tidurku kerana dirimu.
setiap waktu.
engkau yang selalu menghantuiku.
tak pernah lari dari fikiranku.
tak mau hilang dari ingatanku.
tahukah engkau saat gelap datang.
aku masih mencarimu.
engkau dimana.

setiap waktu.
engkau yang selalu menghantuiku.
tak pernah lari dari fikiranku.
tak mau hilang dari ingatanku.
tapi mengapa saat ku terjaga.
kau masih tak disampingku.
sampai kapankah aku menantimu.
selalu menantimu.


setiap detik aku memikirkanmu.
setiap detik rindu meracuniku.
setiap detik teringat ku kepadamu.
setiap detik apa terus begini.
ku mohon dengarkan rintihan hati ini.
yang kucurahkan seraya ku bernyanyi.
sampai kapankah aku terus begini.
ku harap kau kan kembali kepadaku.


Tuesday, November 8, 2011

demam e.X.a.M




assalamualaikum
hmm...
minggu yang agak mendebarkan.
minggu ni saya nak menduduki exam setelah lebeh kurang 2 tahun tak exam.
=_________="
hadoiii.
lamo kot!!
yela.
selepas 3 semester belajar di I.P.G. neh baru lah terhegeh2 nak exam.
mane x kalut!
huh!
nak tak nak kena terima dengan hati yang redha jela.
*muka pasrah*

yang penting kena study n study n study~
tapi study pon x perlu lah sampai pecah kepala kan.
heheeeeeeeeeeee.
agak2 jelarh.
ngeee~
tu jelah nak bagitau.
saya selaku insan bernama MOHAMAD AIMAN BIN AZIZAN ingin memohon maaf sekiranya ada melakukan kesilapan di masa lalu.
yelah.
manusia mana tak melakukan kesilapan.
takdenye manusia sempurna kat dunia ini.
dok gitu???*keluar bahasa terengganu*
ok lah.
salam.


trima kerana membaca.
^^

Wednesday, November 2, 2011

takraw datang lagi

tepat pada pagi semalam.
saya telah menyertai tournament takraw yakni pertandingan takraw antara budak2 T.E.S.L. batch kami.
lelaki jela.
hehe.
sebenanyer mengikut plan nak buat awal lagy.
tapi disebabkan keadaan hujan ataupun lebih dikenali dengan musim WINTER disini.
ginilah lebeh kurang.hehe.
:)

kami terpaksa menunda sehinggalah semalam.
itupun hujan lagi.
cuma takdelah sampai lebat.
hujan renyai2 romantik je.


hehe.
maka berlakulah tournament kami dengan jayanya
kumpulan kami telah menang dua daripada lima match.
ok la 2 kan.
itupun kerana sumbangan afiq selaku tekong yang berjaya.
ngeeeeeee~
takdelah sampai macam neh~haha.hanif hidayat adelah kot.ngeee.

masa nak dekat match akhir tu hujan turun agak lebat.
kami pun terus berlari lari anak ke wakaf terdekat.
kami berlari2 macam neh la.

tidak lama selepas itu kami pun meneruskan perlawanan walaupun hujan masih renyai-renyai.

dan akhirnya pemenang pun muncul.
kumpulan onaqo/ayie, farhan firdaus dan muzark.
tahniah!
takde kaitan pon nih.saje2 je letak.tiba2 tertarik ngan quote dia 2.hoho.



trima kerana membaca.
^^ 

Saturday, October 22, 2011

bila di rumah.

saya dah berada dirumah.
:)

selama dua hari.
hehe.
sonok3!!!
cuti eman seminggu sempena deepavali~
:D
lame dah tak balik rumah.
jadi memang seronok amat rupanya bila berada dirumah selepas lama tak balik.
hehe.
yihaaaaaa!!!
happy!happy!happy!

amat berharap supaya masa berlalu dengan perlahan~
tak nak exam..
T_T
yang penting mase cuti ni kita enjoy!
enjoy enjoy jugak.
tapi study jangan lupa eman~
haiyaaa~
oklah.
chowww~~~

thanx 4 reading*
^^,

Tuesday, October 18, 2011

bila balik rumah.

:D

minggu ni minggu terakhir sebelom eman balik ke rumah.
sebab minggu depan kitaorang dah cuti.
cuti hari deepavali.

yay!!!!
akhirnye!!
tibe jugak mse unruk eman jumpa ngan my mom n rumah serta bilik tercinta~

miss them sooo much!!
ohhh.
btw eman nak ucapkan selamat menyambut hari deepavali kepada semua yang bakal menyambutnye tak lame je lagi.
:)

bawak bawaklah maruku yang lebih2 tu datang maktab yer.
teringin nak makan neh.
hehe.
hehe.
peaceee yawww~~~



thanx 4 reading*
^^,

Friday, October 14, 2011

berDINNER bersama~

berdinner bersama disini bermaksod berdinner bersama-sama dengan budak2 TESL batch saye di IPGKDRI niyer.
bukannyer berdinner berdua.
hoho.
sebenanyer saje je nak post kat cni pasal bnde neh.
yelah.
lama dah kan meninggalkan profession dinner2 beramai2 neh.
*cam pelik jer bunyi*
hmmm..
sebenanyer saya agak kompius ingin mengenakan tema apa pada malam tersebut.
kerana tema yang ditetapkan adalah bebas.
hoho.
^o^
maknanya ikot suka lah anda nak pakai apa pon n warna apa bagai sekalipun.
huhu.
jadi setelah pergi meronda2 semalam bersama teman2.
akhirnya saya telah memilih tema untuk diri saya iaitu tema MERAH & HITAM.
NGEEEE~
macam nih kah.
errr~
haha.
;)
tema nih tercipta secara tak sengaja sebenanya.
hehe.
da 2 sape suroh x de tema majlis malam tu nanti kan.
hehe.
*salahkan majlis plak*
-__-"
jadi saya akan berdinner pada malam esok yakni pada 15 Oktober sebelah malamnya.
hoho.
tak tahulah apa pandangan orang nanti.
bialah..
yang penting kita dah buat yang terbaek dah.
tak perlu hiraukan pandangan orang.
hehe.
sehingga bertemu di entry yang seterusnya~~~~



*trimas kerana membaca
^^,

Sunday, October 9, 2011

horrrayyyy!!!hip2 horayyy!!!

esainmen saya semua dah selesai!!
horayyyy!

amatlah suka selepas menanggung semua kesusahan membuat pelbagai jenis esainmen yang susah n menyusahkan!
yayy!


bebas!!
nak study untok exam plak!


tata~
^___^
*lagu blog sye baru tukar nih*

Friday, October 7, 2011

pikir siket bhai!

hai.
asek aku jer yang kena.
takkan semua nih asek aku.
kita neh kalau nak trase aty ngan orang.
tengok dulu diri kita.
kita ni dah cukup sempurna ker sampai x de orang terasa ati ngan kita.
fikir-fikirkanlah kawan.

Thursday, October 6, 2011

nak balik.nak balik.nak balik.

hari ni semua orang balik.
wuuuu.
T_T
aku pon sebenanya nak balik.
tapi atas beberapa kekangan.
tidak dapatlah hamba pulang ke rumah tercinta.
wuwuuuuwuuuu.
Y______Y
kalau balik pon nanti deepavali la jawabnyer.
huhu.
;'(

ma~~~
nak balik!!!

T__________________T

Monday, October 3, 2011

diambang hari bahagia...

ehem2.
sebelom korang pk ape2.
baek stop.
hehe.
hari bahagia disini bukan bermaksud hari aku bernikah ke ape.
huhu.
hari bahagia disini bermaksod ......
HARI JADI AKU YANG KE 19~~
*bahagie la sangat*
hehe.
sebelom orang lain wish.
ak nak jadi orang pertama yang wish birthday ak kat diri aku sendiri.*cam psiko la plak*
huhu.
dah nak masok umor 19*kaler merah sebab warna feveret saya* tahun dah aku.
umor banyak,tanggungjawab besar, badan pon makin besa.*hajatnye nak diet*
^0^
papepon...

SELAMAT HARI JADI MOHAMAD AIMAN BIN AZIZAN~
SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI.

SERTA SEMOGA SEGALA AMALAN-AMALAN DIDUNIA INI DITERIMA ALLAH HENDAKNYA.
AMINNN~

^___^


terima kaseh kerana membaca.
^^,

Friday, September 30, 2011

dia datang lagi.

hmmm.
dia datang lagi.
datang membawa beribu janji.
datang membawa beribu harapan.
harapan yang tidak akan pernah pudar.
walaupun masa silih berganti.
membawa sejuta kenangan.
ia akan tetap disitu.
kekal disitu.
pada ketika ini.
aku duduk terpaku.
terpaku membaca luahan jiwa, resahnya hati, berbunganya harapan.
seorang insan bernama manusia.
walaupun ianya hanya mainan jiwa.
aku pasrah.
biarpun ianya menyakitkan hati.
aku redha.
biarpun ia membawa kegirangan yang tidak terhingga.
manusia yang sering lalai dan melakukan kesilapan.
lumrah hidup yang telah tertulis sejak azali.

dia datang lagi.
dia ialah......
HUJUNG MINGGU.

Friday, September 23, 2011

x de tajok sesuai

hmmm.
saya dah ceritakan semuanya,
n dia dah ade orang baru.
dem it!
cmni ke ati aku???xlah*ye kot*

terlambat beberapa hari.
haish!
xpela.
nak buat lagu mana.
yang penting aku tak give up.
HAHA
cmni plak dah.haish!macam2 lah.

Wednesday, September 21, 2011

suatu petang yang menggembirakan.

hai semua.
dah lama saya tak menghapdate blog ini.
dah penoh dengan sesawang dah agak2.
=___="
sorry ye incik blog.
bukan hape.
sibok dengan esaimen yang macam gunung kinabalu*layak ke guna gunung nih*
hmmm.
sebenanye post ni nak citer pasal petang yang saya lalui dengan penoh gembira dan happy*maksod same je kan.xpelah.blog saye.ikot suke saya la.*
tadi petang kami menjalani gerko yakni koku macam kat sekolah lah.
btw saya belajar kat IPG*kalau xtahu IPG 2 Institut Pendidikan Guru*
dan ade subjek GERKO disini.
kelas kami bermain permainan sepak takraw!
hebat tak??? 
;D
hehe.
sebenanye tak reti pon.
terpaksa!
huh!
papepon kami telah bermain dengan girangnya.
macam nih ker kami maen.lbeh kuranglah.hehe.
then satu ketika 2 bola yang saya sepak 2 terkena muka saya sendiri.
hadoiiii.
seb baek x de orang nampak.
ofkos geng yg saya main tu nampak kan.
so tak kisahlah.
kami memang BFF

the real BFF!
;D

pas2 tengah main2 2 saya mengemukakan idea nak pergi timbang berat.
so saya n syaher yakni kawan saya pon pergilah menimbang berat di GYM.

dan apa yang terkejutnya.
.............
.........................
...................................
berat saya turun 5 KG!!!!
wah!!!!
is it amazing???!!!!!
HAHA.
for me it is pretty amazing.
HAHA
5KG kot.
x ke banyak 2*bagy saya la.*
pas2 dengan bangganya saya pon kembali ke gelanggang tadi.
ada pulak minah2 nih nak main bola tampar.
sebenyanye x macam nih pon.

kami pon layan jelah.
yang pasti ianya happening!
HAHA
is it AWESOME guys????!!!
HAHA*ayat ni tiru dari citer how i met ur mother*
 habes je main2 bola tampar 2 kami pon berkumpul n bercakap2 sebentar.
*sebenarnye lebih kepada gosip kot.kami suke gosip?oh.sometimes maybe[sebenanye memang suke pon]*
lepas 2 kami teros pulang n meneruskan kehidupan di IPG ini.
sekian.
;)
(sorry 4 the typo if there any.saya tgah tergesagesa nak pergy dinner masa nih)

Saturday, August 20, 2011

malam yang dinanti....


hari ni da masok sepuluh ramadan terakhir da.
masa yang ditunggu tunggu telah tiba.

maknanya kita semakin hampir ngan malam lailatul qadar.

aku harap sangat aku dapat jumpa ngan malam istimewa ni.
malam yang lebih baik daripada seribu bulan.

:)
malam lailatul qadar sangat ditunggu tunggu oleh semua umat islam dan antara event penting dalam islam.
even dalam al Quran pon ada surah pasal Lailatul Qadar.
itulah saja post saya kali ni.
maaf kerana saya agak kurang arif dalam perkara ini.
hanya ini yang saya tahu.
yang pasti semua orang ternanti nantikan malam tersebut.
:D
assalamualaikum~

Monday, August 8, 2011

ramadan ke 8

pejam celik pejam celik.
hari ni da masok ramadan ke 8 da.

maknenyer da seminggu sehari da kita berpuasa.
:)
kejap je masa berlalu kan.
huhu.
BIBO saya pon da makin bahagia je.
jalan-jalan. ^__^

haha.
papepun selamat berpuasa.
semoga ramadan kali ini lebih baek dari sebelomnya.
*post kali ini agak pendek kerana busy menyiapkan keje2 sekolah.hehe*


Monday, August 1, 2011

RAMADAN KAREEM dan PUASA.

ari ni da stat puasa da.
hari first puasa.
hehe.
agak TERUJA.
yela.
ari pertama kan.
setelah setahun berlalu.
RAMADAN datang lagi.
memang la teruja.
hmm.
tahun ni merupakan tahun kedua aku menyabut satu ramadan di IPG KDRI.
harap2 tahun ni menjadi lebih baik dari tahun sebelomnya.
aminnn~
azam ramadan tahun ni???
macam biasa la.
nak pergi tarawih penuh.

kalau boleh tak nak miss pon satu malam.
mintak2 la hajat aku ni dimakbulkan.
kalau tahun lepas.
x pasti pulak.
lupa da aku.
aku pegy penuh ke tak
hehe.
rasa2 penuh kot.
:)
yang pasti tahun ni aku memang nekad nak tarawih penuh.
satu lagi benda baru bagi ramadan tahun ni.
tutor saya yakni MISS AMRIEN HAMILA telah menganjurkan tadarus alquran PERINGKAT KELAS.
sangat2 excited!

yela.
first time kot buat macam ni.
so bertambah la lagi satu azam aku ramadan tahun ni.
nak qatam 1 al quran sesudah ramadan ni.

aminn.
mintak2 la ALLAH  makbulkan kan.
akhir sekali.
aku berharap agar aku dapat bernafas dimuka bumi ALLAH ni sampai la ke RAMADAN terakhir tahun ini.

satu lagi.
aku tak nak da beli lauk berbuka banyak2.

takot membazir.
orang kat negara sana susah nak makan.
ak plak senang je nak makan macam2.
kesian dorang.
:'(


tak terlambat lagi rasanya aku ingin mengucapkan.
AHLAN WASSAHLAN YA RAMADAN KAREEM.
:)

Sunday, July 24, 2011

si comel idaman saya~

tbe tbe je kan.
aku terpikir nak bela something.
HAHA.
cam lawak jer.
mule2 aku tengok kwan2 aku nih.
semua bela ikan dalam bilik.
aku pon rse cam nak terjebak je ngn bnde nih.
HEHE
so aku pikir n pikir.
aku nak bela pet jugak larh.
tapi x nak ikan.
CLICHE~
aku nak bela.......
KURA-KURA.!
huhu.
cam lawak jer.
tapi 2 la yang aku tgah pikirkan skarang.
nk bela kure2 lah plak si aiman ni.
hadoi~
^^,
tgok nih!
nak bnde nih!



Saturday, July 23, 2011

done with the last part of harry potter~

yay!!!
da abes da marathon filem harry potter nih.

akhirnye.
fuh!
papepon yang last skali besh!
HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOW (part 2).
huhu


mse ni y besh 2!~

nk bce buku yer!
nak!nak!nak!

Monday, July 18, 2011

harry potter dan saya.


sebenanyer kan.
aku pon x taw.
knape tbe2 je ak rse cm minat sangat ngan bnde nih.
tbe2 je tergerak hati nak post.
ak x minat sgt pon sebenanyer harry potter nih.
haha.
tpi tiba2 datang semnagt rse cam nak tengok je semua citer harry potter nih.
aku penah tgok skali je citer nih.
yang first 2.
yang harry potter and the sorcerer stone uh.
lupe da cmne citernyer.
hak hak.
lepas 2 aku da x tengok2 d sampay la skang terbukak aty nk tengok balik.
so aku mengambil inisiatif mudah.
dengan meminjam buku alimi untok dibaca dahulu.
hehe.
sekarang dalam proses untok mengumpol movie dea plak dri dzul.
hahak.
ketinggalan betol kn aku nih.
>__<
xpela.
yang penting aku nak tgok smeua citer nih sampai abes.
sampai la yang deathly hallow part 2 2.<kalau ade org donlod la nanty>
HEHE.
aku sekarang tgah bce buku harry potter and the chamber of secret 2.
bce buku ngan tgok muvi laen feeling nyer.
hehe.
bca buku feeling dea lebih.
lepas abes bce buku bru aku nengok citernyer.
ni aku sertakn dengan buku2 harry potter yang telah diterbitkan beserta dengan poster2nye yang dijelmakan dalam bentok movie.

yang first~

                                                                           

mke msih budak2 ..
kedua~
mke still budak n comel.
ke 3
besa da cket~

ke 4
da remaja da~
ke 5
bertambah remaja
ke 6
da remaja akhir da~
yang last da~
da dewasa da~~
itulah saje dary saye buat mse nih.
sekian..
*trimas kerana membaca*