Saturday, August 20, 2011

malam yang dinanti....


hari ni da masok sepuluh ramadan terakhir da.
masa yang ditunggu tunggu telah tiba.

maknanya kita semakin hampir ngan malam lailatul qadar.

aku harap sangat aku dapat jumpa ngan malam istimewa ni.
malam yang lebih baik daripada seribu bulan.

:)
malam lailatul qadar sangat ditunggu tunggu oleh semua umat islam dan antara event penting dalam islam.
even dalam al Quran pon ada surah pasal Lailatul Qadar.
itulah saja post saya kali ni.
maaf kerana saya agak kurang arif dalam perkara ini.
hanya ini yang saya tahu.
yang pasti semua orang ternanti nantikan malam tersebut.
:D
assalamualaikum~

Monday, August 8, 2011

ramadan ke 8

pejam celik pejam celik.
hari ni da masok ramadan ke 8 da.

maknenyer da seminggu sehari da kita berpuasa.
:)
kejap je masa berlalu kan.
huhu.
BIBO saya pon da makin bahagia je.
jalan-jalan. ^__^

haha.
papepun selamat berpuasa.
semoga ramadan kali ini lebih baek dari sebelomnya.
*post kali ini agak pendek kerana busy menyiapkan keje2 sekolah.hehe*


Monday, August 1, 2011

RAMADAN KAREEM dan PUASA.

ari ni da stat puasa da.
hari first puasa.
hehe.
agak TERUJA.
yela.
ari pertama kan.
setelah setahun berlalu.
RAMADAN datang lagi.
memang la teruja.
hmm.
tahun ni merupakan tahun kedua aku menyabut satu ramadan di IPG KDRI.
harap2 tahun ni menjadi lebih baik dari tahun sebelomnya.
aminnn~
azam ramadan tahun ni???
macam biasa la.
nak pergi tarawih penuh.

kalau boleh tak nak miss pon satu malam.
mintak2 la hajat aku ni dimakbulkan.
kalau tahun lepas.
x pasti pulak.
lupa da aku.
aku pegy penuh ke tak
hehe.
rasa2 penuh kot.
:)
yang pasti tahun ni aku memang nekad nak tarawih penuh.
satu lagi benda baru bagi ramadan tahun ni.
tutor saya yakni MISS AMRIEN HAMILA telah menganjurkan tadarus alquran PERINGKAT KELAS.
sangat2 excited!

yela.
first time kot buat macam ni.
so bertambah la lagi satu azam aku ramadan tahun ni.
nak qatam 1 al quran sesudah ramadan ni.

aminn.
mintak2 la ALLAH  makbulkan kan.
akhir sekali.
aku berharap agar aku dapat bernafas dimuka bumi ALLAH ni sampai la ke RAMADAN terakhir tahun ini.

satu lagi.
aku tak nak da beli lauk berbuka banyak2.

takot membazir.
orang kat negara sana susah nak makan.
ak plak senang je nak makan macam2.
kesian dorang.
:'(


tak terlambat lagi rasanya aku ingin mengucapkan.
AHLAN WASSAHLAN YA RAMADAN KAREEM.
:)