Friday, September 30, 2011

dia datang lagi.

hmmm.
dia datang lagi.
datang membawa beribu janji.
datang membawa beribu harapan.
harapan yang tidak akan pernah pudar.
walaupun masa silih berganti.
membawa sejuta kenangan.
ia akan tetap disitu.
kekal disitu.
pada ketika ini.
aku duduk terpaku.
terpaku membaca luahan jiwa, resahnya hati, berbunganya harapan.
seorang insan bernama manusia.
walaupun ianya hanya mainan jiwa.
aku pasrah.
biarpun ianya menyakitkan hati.
aku redha.
biarpun ia membawa kegirangan yang tidak terhingga.
manusia yang sering lalai dan melakukan kesilapan.
lumrah hidup yang telah tertulis sejak azali.

dia datang lagi.
dia ialah......
HUJUNG MINGGU.

Friday, September 23, 2011

x de tajok sesuai

hmmm.
saya dah ceritakan semuanya,
n dia dah ade orang baru.
dem it!
cmni ke ati aku???xlah*ye kot*

terlambat beberapa hari.
haish!
xpela.
nak buat lagu mana.
yang penting aku tak give up.
HAHA
cmni plak dah.haish!macam2 lah.

Wednesday, September 21, 2011

suatu petang yang menggembirakan.

hai semua.
dah lama saya tak menghapdate blog ini.
dah penoh dengan sesawang dah agak2.
=___="
sorry ye incik blog.
bukan hape.
sibok dengan esaimen yang macam gunung kinabalu*layak ke guna gunung nih*
hmmm.
sebenanye post ni nak citer pasal petang yang saya lalui dengan penoh gembira dan happy*maksod same je kan.xpelah.blog saye.ikot suke saya la.*
tadi petang kami menjalani gerko yakni koku macam kat sekolah lah.
btw saya belajar kat IPG*kalau xtahu IPG 2 Institut Pendidikan Guru*
dan ade subjek GERKO disini.
kelas kami bermain permainan sepak takraw!
hebat tak??? 
;D
hehe.
sebenanye tak reti pon.
terpaksa!
huh!
papepon kami telah bermain dengan girangnya.
macam nih ker kami maen.lbeh kuranglah.hehe.
then satu ketika 2 bola yang saya sepak 2 terkena muka saya sendiri.
hadoiiii.
seb baek x de orang nampak.
ofkos geng yg saya main tu nampak kan.
so tak kisahlah.
kami memang BFF

the real BFF!
;D

pas2 tengah main2 2 saya mengemukakan idea nak pergi timbang berat.
so saya n syaher yakni kawan saya pon pergilah menimbang berat di GYM.

dan apa yang terkejutnya.
.............
.........................
...................................
berat saya turun 5 KG!!!!
wah!!!!
is it amazing???!!!!!
HAHA.
for me it is pretty amazing.
HAHA
5KG kot.
x ke banyak 2*bagy saya la.*
pas2 dengan bangganya saya pon kembali ke gelanggang tadi.
ada pulak minah2 nih nak main bola tampar.
sebenyanye x macam nih pon.

kami pon layan jelah.
yang pasti ianya happening!
HAHA
is it AWESOME guys????!!!
HAHA*ayat ni tiru dari citer how i met ur mother*
 habes je main2 bola tampar 2 kami pon berkumpul n bercakap2 sebentar.
*sebenarnye lebih kepada gosip kot.kami suke gosip?oh.sometimes maybe[sebenanye memang suke pon]*
lepas 2 kami teros pulang n meneruskan kehidupan di IPG ini.
sekian.
;)
(sorry 4 the typo if there any.saya tgah tergesagesa nak pergy dinner masa nih)