Wednesday, December 5, 2012

for YOU.






Dan terjadi lagi kisah lama yang terulang kembali
Kau terluka lagi dari cinta rumit yang kau jalani
Aku ingin kau merasa kamu mengerti aku mengerti kamu
Aku ingin kau sadari cintamu bukanlah dia

Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku dirimu

Ku ada di sini, pahamilah kau tak pernah sendiri
Karena aku selalu di dekatmu saat engkau terjatuh
Aku ingin kau merasa kamu mengerti aku mengerti kamu
Aku ingin kau pahami cintamu bukanlah dia

Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku dirimu

Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku, menyentuh laramu
Semua lukamu telah menjadi milikku
Karena separuh aku dirimu.....

Friday, September 21, 2012

Jumaat yang diberkati~

assalamualaikum.
hehe.
mesti anda-anda tertanya tanya kan.
selepas mendengar tajuk entry kali neh yang vogue tu. *vogue ke -_-"*
sebenarnya tajuk entry je vogue.
isinye takdela vogue mane pon..
HAHA..
sebenanye hamba post entry neh saje nak bagitahu2 tuan-tuan hamba semua yang hamba telah mengemas bilik pada hari ini dengan jayanya! 
*muka bangga*
^0^
lama dah rasanya saya tidak mengemaskini bilik terchenta di ipg ini yakni kamarku yg terindah ini.
atas sebab2 yang tertentu,saya dengan ini telah mengambil langkah drastik untuk mengemas bilikku syurgaku yang sedia ada kemas neh. 
*apa mengarot sangat neyh o_O" *
kemas punya kemas,sapu punya sapu,tarik punya tarik.
lalu terhasillah dapatan seperti berikut!


singgahsana beradu! -leteh woo nak kasi chekangg cadaq tuh!-

mejaku syurgaku.. ehh.. 


tempat neh diberi nama chamber of everything sbab smua bnde klau boleh nk sumbat kat sini. :3

saje je post dua kali.gedik.
sebenanyer nak nak letak gamba sebelom dan selepas.
tapi lupa pulak nak ambek gamba sebelum kemaskini tu.
sob2.. Y_Y
tapi takpelaa..
at least tercapai hasrat nak kemas bilik kan..
tu yang penting..
ye idokk??
Kikiki~
itu sahaja dari saya buat kali ini..
kehkehkeh *ketawa orang kaya*
adios!

#nota~tajuk entry tuh berkait rapat dengan hari ini sebab hari nih kan hari jumaat.HAHA


thanx for reading
^^,

Tuesday, September 4, 2012

singgah sekejap.

hehe..
ehh..
assalamualaikum.
takde tujuan sebenanye post neh..
saja nak menghilangkan sawang kt blog neh.
*alasan cliche*
HEHE.
esaimens tgah bertimbun sebenanye neh..
curi masa kejapp..
baru siap buad esaimen math sikit2.
huhu..
takde ape nak cakap dah rasa..
tataw nak cakap apa..
hrmm...
*awkward*
babai!

thanx for reading.. 
^^


Saturday, July 21, 2012

HEHE. -entry tertunda-

assalamualaikum.
:)
bertemu lagi kita.
hehe.
tajok post neh entry tertunda sebabnya lama dh nk post benda neh.
tapi asek ditunda-tunda je.
slalu tak jadi.
hari neh jadi jugak akhirnya.
bosanggg sangat dah kan.
ada la masanye.hehe.
entry neh sebenanye nak ckap sal satu benda neh je.
hehe.
sal baby baru saya.
meet my new BABY!
taraaaa!
new baby!
my new baby-samsung galaxy mini 2-
HEHE.
baby saya neh dilahirkan pada tanggal 12 julai yang lalu.
comel kan warna kuning ye??
tapi sy guna yang hitam.
sebab kalau pakai casing tak nampak jugak kan..
kan2??
hehe. ;)
saya agak teruja sebab neh la festime saya yakni diri ini mempunyai henset pembelian sendiri.
yakni menggunakan duit saya sendiri.
saya rasa kalau orang lain pon teruja jugak kan.
beselahhh..benda festime.sape tak teruja,
huhu.
ohyeeee.
sebenanrnye niat awal nak beli galaxy y je.
yg comel molek tuh.
ada saya post pasal benda tuh sebelom neh..
tapi tak jadi.hehe
ambek yang neh.
atas sebab2 tertentu.
;D
dan impian terbaru saya...
nak cari casing yang kaler merah!!
weeee~
my feveret kaler.
teruja jugak laa..
ala2 casing untuk raya neh la.
yelaaa.
tuan dia dapat baju raya.
dia pon nak jugak la baju raya.
 ;p
rasanye belom terlambat untuk saya ucapkan ...
SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN KAREEM.
semoga ramadan kali ini menjadi lebih baik dari yang sebelumnya.
aminnn. :)~
:)
thanx for reading.
^^,

Friday, July 6, 2012

saya nakkk!!!

assalamualaikum.
:)
hehe.bersua lagi kita dalam blog neh ye.
wah! 2 post dalam masa sehari!
pencapaian terbaik setakat neh.
tak pernah pon post dua hapdate dlam mase sehari sebenarnye.
tapi kalau dah namanya hujung minggu kan.
BORINK!
sebab tuh lah tangan neh rajin je nak hapdate2 blog neh.
kih.kih.
post kali ini adalah mengenai......
jeng...
jenggg...
jenggggggg..
Handphone!!
dulu masa sem 2 dah pernah post pasal benda neh.
pasal henset jugak.
n pasal nak beli henset jugak la.haha.
tapi yang dulu versi lain.
sekarang nak versi lain pulak.
kalau versi dulu saya mengidam nak henset nokia x3 baru tuh.
sekarang saya mengidam jugak.mengidam nak henset samsung pulak!
samsung galaxy y!
taraaaaaa!
comeyh kan yg kaler oren tuh???weeee~


comel kan henset neh???
saya nak henset neh!!
insyaALLAH,kalau dimurahkan rezeki henset neh bakal dimiliki tidak lama lagi.
hehe. ;)
kalau boleh nak skali ngan casing neh skali.
smart la!
:D
mahal tak agak2 benda neh? :/

dan yang agak terujanya.... henset neh bakal menjadi henset pertama yang dibeli menggunakan duit saya sendiri!
ohhhh...sangat teruja!
yela..selama neh guna henset semua pemberian orang.
ataupun lebeh dikenali dengan nama henset recycle.
bila kakak2 beli enset baru,saya la yg mengrecyclekan henset mereka.
hahaha.
hebat tak??
so stakat neh saya hanya menggunakan henset nokia sangkak je.
model ape pon tataw.
haha.
itu sahaja bebelan saya.
bai2!
:D


trimas for reading 
^^,

..............

assalamualaikum.
hehe.
tade pape sebenanye.
saje nak cakap.
sy dah tuka template baru.
:D
borink dah yg lama punye.
hehe.
alang2 dah update neh.
nak cakap.
korang dah tengok blom citer mirror mirror???
besh cte tuh.
cte snow white versi baru.
sangat mnarik!
tengok la!
hehe.

thanx for reading
 ^^

Wednesday, June 27, 2012

majoriti VS minoriti

assalamualikum.
hey.hey.hey
jumpa lagi kita.
haha.
berdasarkan tajuk diatas apa yang anda dapat simpulkan?
haaaa.
mesti dlam kepala otak anda-anda pasal persaingan je kan.
yela.nampak perkatan versus tu kan.
bukan apa sebenarnya.
hari ini saya telah mempelajari satu pelajaran baru.
iaitu suara minoriti selalu tenggelam dalam apa jua keadaan sekalipun.
dan majoriti pasti akan menang.
hoyeah2!!!
sebenarnya macam neh la lebeh kurang.
saya bagi situasi eh.
kalau dalam kelas,ada bincang pasal something yang memerlukan pendapat penduduk kelas.
pastu bila soalan itu dijawab,oleh pihak majoriti,suara mereka akan terus diterima tanpa ada bangkangan.
manakala bagi pihak minoriti suara mereka hanya akan dipandang sebelah mata sahaja.
and semua orang akan some kind of diam dan berfikir sejenak.
macam neh la muka dorang lebeh kurang.
 ಠ_ಠ 
huhuhuhu.
so untuk tidak mengeruhkan keadaan,orang yang dipihak minoriti neh terpaksa la akur dengan
apa jua keputusan yang bakal dibuat.
dah negara kita pon menggunakan suara majoriti kan kalau nak buat keputusan,
memang sah2 la puak minoriti terpaksa mengalah.
tak gitu kiah???
hehe.
jadi pengajaran yang dapat diambil ialah.......

mengalah ialah langkah terbaik supaya tiada persengketaan yang berlaku
antara penduduk bumi ini.
apa orang kata..
hmmmm.JUST FOLLOW THE FLOW lah.
cheeewaaah!
speaking lagi i!
HAHA.
tapi ingat!! mengalah tak semestinya dalam semua perkara.
kalau kita rasa pendapat kita itu sah2 dah betul,terus dengan pendirian
dan jangan sesekaili mengalah ye!
itu sahaja bebelan saya hari ini.
tata!
*panjangnye entry aku +__=*

__
__888888888888888_________________
__888888822222228888________________
_88888822222222288888_______________
888888222222222228888822228888______
888882222222222222288222222222888___
8888822222222222222222222222222288__
_8888822222222222222222222222222_88_
__88888222222222222222222222222__888
___888822222222222222222222222___888
____8888222222222222222222222____888
_____8888222222222222222222_____888_
______8882222222222222222_____8888__
_______888822222222222______888888__
________8888882222______88888888____
_________888888_____888888888_______
__________88888888888888____________
___________8888888888_______________
____________8888888_________________
_____________88888__________________
______________888___________________
_______________8____________________


thanx for reading!
^^,

Monday, June 18, 2012

saya dan EXAM RESULT. ^^

ASSALAMULAIKUM.
fuhhh!
Setelah lama bergelumang dengan rasa saspen bila result nak kua.
akhirnya kua jua menda result neh.
sepanjang cuti sem lepas x senang duduk aku.
tengok tv teringat result,pegy jenjalan teringat result,dlm bilik air teringat result.
pendek kata pegy mana2 hje teringat result
yelaa.
sape x saspen kan nak tengok result kita slepas bersusah payah ambek exam.
kan?kan?
tipula kalau cakap "AKU RELAX JE TGGU RESULT NEH".
sah menipu!!
semua orang takut.
n aku pon mesti la tak terkecuali.
dan pada semalam ahad,17 jun 2012.
result exam pon kua!!
aku pon menuju ke board result tuh dengan penuh debaran.
aku pon terintai2 la.
yela.
ramai kan orang berrbut nak tengok result masa tuh.
macam neh lah lebeh kurang situasinye.hehe

dannnn ....


fuhh!
gila lega!!
aku LULUS! :)
tuh yang penting.
sebenanya aku target nak lulus je.
sebab aku asek teringat je ade certain2 part mse exam tuh x bolee jawab.
bukan ape,malas nk stady balik klau kena repeat.
pointer aku??
boleyy la.
HEHE.
 x delah tinggi sangat.
biasa2 aje.
ok.
itu sahaja aku nak ckap sebenanye.
hehe.
sampai ketemu lagi ya!!!
:D

thanx for reading! ^^,

Friday, May 25, 2012

its holi...holi...days! H.O.L.I.D.A.Y!!

assalamualaikum.
its holiday!
haak2!
n its is the first day of holiday for this semester break.
ohhh.im soo happy.
dunno why..
hmmm.
maybe because i have a 4 days n 3 nite trip to KL later.
i  just a few hours.
hahaaa..
sebenarnye ( BM dala) xcted sgat tuh sebab saya dh lme x naik bas ekspres ngan mama sesama.
hehe.
TERUJA!
nanti nak snap gamba byak2 n update agi blog neh.
hehe.
ok.
tuh sahaja ye sy ingin ckap.
ok la.
mak pon dah bising2 tuh suruh mandi.
lagi beberapa jam n bertolak.
jam 9 kami bertolak.
heheeeeee.
ok la.
papai!
adios!
 :D

thanx for reading.
^^,

Thursday, April 19, 2012

h.E.C.t.i.C

assalamualaikum.
semua sihat?
;]
hehe.
lama giler dh tak hapdate blog neh.
sian dia.
sebenarnye tujuan utama hapdate blog neh nak ckap psal hectic week je.
hectic week???
mesti tertanya-tanya kan kenapa.
hehe. #gedixx
sebenarnye hectic week sebab minggu ni saya amat sibuk.
sibuk dengan bermacam jenis esaimen yang kena submit.
antaranya ialah: JENG...JENG...
- esaimen philosophy of education
- folder BIG(bina insan guru)
- presentation child development.
-presentation BM. (ditunda..yayyy!!! ;] )
-esaimen literature(tunda jugak!!YAY!! :] )
maknanya terdpat tiga bnda utama yang harus disubmit disitu.
*ayat skema*
esaimen philo,folder BIG n powerpoint CD.
fuhhh.
yg 2 lagi tu pon seb baek ditunda..
klau takkk.
memang pengsan ah!!
x__X"
banyak gila kot.
kalu nk describe ape kna buat utk esaimen philo 2 memang x abes ah.
susah weyyh!
=____="
pening kepala gue nak menyiapkan mereka.
apa2 pun semua susah payah tersebut telah hilang bila esaimen tu dihntar tgah hari tadi.
haha.
struktur ayat pon tunggang langgang dah.
tuh je sebenanye nak cakap.
yang saya telah bebas dari esaimen!!!
tggal yang literature je
weeeeeee~
:D
sekian sahaja.
salam.

thanx 4 reading.
^^,

Sunday, March 18, 2012

chop!chop!chop!

hehe.
assalamualaikum.
sorilah wahai cik blog.
dah lama kita tak berdating bersama.
saya sibok dengan segala macam jenis esainmen neh cik blog.
maaf ye.
itu je dari saya.
sekadar menghilangkan sesawang yang ada dalam cik blog yang dah berkulat neh.
see u next time! 
;)

senyumm..senyumm...alaaa.tomeeyynyee!
^^,

Friday, February 24, 2012

hOOi!DIA datang lagi.


assalamualaikum.
salam jumaat semua.
:)
di pagi yang mulia lagi indah ini *macam ayat raya* saya ingin menyatakan bahawa...........
saya telah mendapat a lot of assignmentsssss to do.
huihhhhh!
banyak weh!
linguistic, child development, bahasa melayu,  TITAS dan mungkin akan datang.
banyak lagi.
:(
banyak tak?banyak tak?
banyak kan.
sampai saya pon dah tak tahu mane nak start dulu.
rase rasenye start ngan TITAS assignment dulu kot.
kena buat pasal misi dan visi islam hadahri.
bunyi cam senang je kan.
tapi nak cari sumber dia punyelah susah.
+____+"
jenuh!!
ohhh.
lupa nak cakap.
esok saya dan ahli2 kelas yang lain akan menyertai pertandingan koir peringkat ipg kdri.
lagunye "NO PROMISES" dan "DUA HATI MENJADI SATU".
jadi doakan kumpulan koir kami menang ye! ;D
aminnn~ :)


thanx for reading.
^^,

Sunday, February 19, 2012

10 random THINGS about me.

1. i have a pet name BIBI and BOBO.they are a tortoise. ;D
2.  i love my mom sooooooooooooooooooo much33333!!! i am what so we call ANAK MAK and im proud with it :D <3
3.  i love to see people behaviors.
4. i am trying my best to lose my weight. :/
5. im a type of person who like to tweet about love or what we call " JIWANG" ;)
6. damn love rings and keychains! :DDD
7. love window shopping.
8. trying to be a better person :)
9. obsessed with mucis.all the time. :D
10. last one. still single but not officially available. ;)


thanx for reading.
^^,

Wednesday, January 18, 2012

wordless wednesday.


Saturday, January 14, 2012

OST twilight ~breaking down~



A THOUSAND YEARS.

Heartbeats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer
I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more
Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What’s standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer
I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more
And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand more

One step closer
One step closer
I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more
And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand mor

Tuesday, January 10, 2012

no cinta till akad???
hmmm.
seems nice! 

:D
try my best! 

:)
alahai~~~*kebas pic pak cik google lagi ^^*
dan lagi!HAHA

Friday, January 6, 2012

mimpi=mainan tidur????betol ke tak??

bermimpi DIA pakai gaun pengantin sebentar tadi.
lawa amat!!!
bukan dia lah ni.sumbangan pakcik google neh.lawa jugak kan.hehe

warni warni plak 2 gaun 2.
YA ALLAH.
sebelom tidur tadi tak terpikir pon pasal dia.
tetiba plak boleh termimpikan dia.
petanda apakah??
ataupon mainan tidur?
x de kena mengena pon neh.tengah google2 tdy terjumpa gamba sweet neh.hehe.

Tuesday, January 3, 2012

hari pertama!DONE! :)

assalamualaikum...
ok.
hari pertama sebagai pelajar degree.
*juga post pertama ditahun 2012.hehe*
alhamdulillah.
semua berjalan dengan lancar.
selepas je selesai mendaftar tadi.
semuanya siap lebeh kurang pukul 9.30.
pas2 kena hadiri taklimat plak.
taklimat yang membosankan.
haish!
semua benda yang ditaklimatkan macam benda yang pernah ditaklimatkan je dulu.
benda sama.
lagi la buhsan.
nak tak nak terima jela.
=_______="
lepas ni ada taklimat lagi.
macam baru masok IPG je.
takpela.
ikot jela.
dah dia soh pegy.
kita pergi.
naseib baik la 2 hari je,
kalau seminggu tak tahu lah.
mati kebosanan agaknya.
HAHA.

*harapan: harap2 dapat menempuh alam ijazah ini dengan jayanya.*
aminnn~


tak saba nak grad lagi 4 tahun. ngeee~ *nak lempar topi macam neh!*


#notalagi:pasni nak post pasal azam2 2012. ;D

trimas kerana membaca.
^^,