Wednesday, June 27, 2012

majoriti VS minoriti

assalamualikum.
hey.hey.hey
jumpa lagi kita.
haha.
berdasarkan tajuk diatas apa yang anda dapat simpulkan?
haaaa.
mesti dlam kepala otak anda-anda pasal persaingan je kan.
yela.nampak perkatan versus tu kan.
bukan apa sebenarnya.
hari ini saya telah mempelajari satu pelajaran baru.
iaitu suara minoriti selalu tenggelam dalam apa jua keadaan sekalipun.
dan majoriti pasti akan menang.
hoyeah2!!!
sebenarnya macam neh la lebeh kurang.
saya bagi situasi eh.
kalau dalam kelas,ada bincang pasal something yang memerlukan pendapat penduduk kelas.
pastu bila soalan itu dijawab,oleh pihak majoriti,suara mereka akan terus diterima tanpa ada bangkangan.
manakala bagi pihak minoriti suara mereka hanya akan dipandang sebelah mata sahaja.
and semua orang akan some kind of diam dan berfikir sejenak.
macam neh la muka dorang lebeh kurang.
 ಠ_ಠ 
huhuhuhu.
so untuk tidak mengeruhkan keadaan,orang yang dipihak minoriti neh terpaksa la akur dengan
apa jua keputusan yang bakal dibuat.
dah negara kita pon menggunakan suara majoriti kan kalau nak buat keputusan,
memang sah2 la puak minoriti terpaksa mengalah.
tak gitu kiah???
hehe.
jadi pengajaran yang dapat diambil ialah.......

mengalah ialah langkah terbaik supaya tiada persengketaan yang berlaku
antara penduduk bumi ini.
apa orang kata..
hmmmm.JUST FOLLOW THE FLOW lah.
cheeewaaah!
speaking lagi i!
HAHA.
tapi ingat!! mengalah tak semestinya dalam semua perkara.
kalau kita rasa pendapat kita itu sah2 dah betul,terus dengan pendirian
dan jangan sesekaili mengalah ye!
itu sahaja bebelan saya hari ini.
tata!
*panjangnye entry aku +__=*

__
__888888888888888_________________
__888888822222228888________________
_88888822222222288888_______________
888888222222222228888822228888______
888882222222222222288222222222888___
8888822222222222222222222222222288__
_8888822222222222222222222222222_88_
__88888222222222222222222222222__888
___888822222222222222222222222___888
____8888222222222222222222222____888
_____8888222222222222222222_____888_
______8882222222222222222_____8888__
_______888822222222222______888888__
________8888882222______88888888____
_________888888_____888888888_______
__________88888888888888____________
___________8888888888_______________
____________8888888_________________
_____________88888__________________
______________888___________________
_______________8____________________


thanx for reading!
^^,

Monday, June 18, 2012

saya dan EXAM RESULT. ^^

ASSALAMULAIKUM.
fuhhh!
Setelah lama bergelumang dengan rasa saspen bila result nak kua.
akhirnya kua jua menda result neh.
sepanjang cuti sem lepas x senang duduk aku.
tengok tv teringat result,pegy jenjalan teringat result,dlm bilik air teringat result.
pendek kata pegy mana2 hje teringat result
yelaa.
sape x saspen kan nak tengok result kita slepas bersusah payah ambek exam.
kan?kan?
tipula kalau cakap "AKU RELAX JE TGGU RESULT NEH".
sah menipu!!
semua orang takut.
n aku pon mesti la tak terkecuali.
dan pada semalam ahad,17 jun 2012.
result exam pon kua!!
aku pon menuju ke board result tuh dengan penuh debaran.
aku pon terintai2 la.
yela.
ramai kan orang berrbut nak tengok result masa tuh.
macam neh lah lebeh kurang situasinye.hehe

dannnn ....


fuhh!
gila lega!!
aku LULUS! :)
tuh yang penting.
sebenanya aku target nak lulus je.
sebab aku asek teringat je ade certain2 part mse exam tuh x bolee jawab.
bukan ape,malas nk stady balik klau kena repeat.
pointer aku??
boleyy la.
HEHE.
 x delah tinggi sangat.
biasa2 aje.
ok.
itu sahaja aku nak ckap sebenanye.
hehe.
sampai ketemu lagi ya!!!
:D

thanx for reading! ^^,