Thursday, April 11, 2013

SATU UNTUK SEMUA. SEMUA UNTUK SATU.

assalamualaikum.
hehey.
ya ALLAH. serius lama gila tak bukak blog neh!
:O *muka terkejut*
i mean blog saya ni lahh. blog orang lain boleh pulak baca kan.kan.kannnn.HAHA
sebenarnya lama dah nak update. tapi tak terupdate u ollss. sekarang je datang mood nak update tuh kan...
dan untuk makluman semua post ini mengandungi semua benda! weehuu!!
suka tak? suka tak? *bajet followers ramai*   -___-"
ok. topik pertama untuk post kali ni ialah...
jengg jenggg..
topik ESAIMENGGSS ! *tutup muka*
ok. hashtag.sajaNakBagitau. saya dah submit semua esaimenss yang ada. WEEHUUUU again!
:DDDD
WEHHUUUU! :D


sebenarnya tak completely anta lagi. sebabnya ada lagi dua refleksi untuk disiapkan ok.
ahad neh anta. alahh, refleksi je punnn. 
*sebenarnya nak siapkan satu refleksi pon tertonggeng tonggeng haa*
nanti dah hantar refleksi tu merdeka la! totally merdeka! except for the Ujian Akhir Kursus and final exam.
*sigh* +____+"
ahhh.. persetankan semua itu. bukan nak cakap pasal exam pon sekarang. HA HA HA
seterusnya kita beralih ke topik kedua iaitu topik summer in pantai timur.
ok. benda neh rasanya semua dah tahu kan. negeri2 di pantai timur mengalami musim panas yang dahsyat!
tapi musim panas disini tak sama macam kat obersi sebab kat sana musim panas pon takdela panas sangat.
panas manja-manja je. gituuu haaa.berbalik kepada topik musim kemarau neh. lama gila dah tak hujan kat pantai timur neh.
lama la. dekat lebih kurang 3 minggu haaa. lebeh kurang la. tak pasti jugak. lupa. haha.
dan dua tiga hari lepas cuaca start redup dan mendung dah. semalam hujan jugak. tapi rintik2 je. kejap je haa.
dan tadi! beberapa jam lepas! hujan turun dengan lebatnyaaaa!
bersorak sorai dalam hati masa dalam kelas tadi. iyalaa donggg! lama sangat dah tak hujan.
gila kau tak gembira! kena carut kat twitter nanti! HAHA.
splashhhh! hujan lebat macam neh la! HAHA

hujan memang selebat lebatnya tadi! hujan pastu brenti kejap then hujan balik dalam pukul tiga gitu.
tengah syok2 tido terasa amat sejuk lalu saya pun menarik selimut yang ada.
if u know how it feels. lama dah tak rasa kenyamanan berselimut. rasa tak nak bangun pon ada.
dan seterusnya. dua tiga hari lepas tak tahu kenapa. i miss my old frens so badly!
rindu sesangat sampai habes semua gambar zaman sekolah kat group batch in FB saya like! amat sadis kan bunyinya. :'(
tapi siriusly. i miss them. adela beberapa foto yang saya ada yang menyimpan seribu kenangan dengan mereka.
jamuan hari raya. form 5. :')


pegang katak kau! gila kau! masa sukaneka.

sukaneka anjuran kelas

gaya lain plak kannn.

gambar graduasi. tetiba nak jugak


ok. topik terakhir. topik CINTA.
haaa. kau MAMPU?
HAHA.
geli jugak sebenarnya baca topik last neh. tapi saja nak bagitau.hastag again.
masa cuti sekolah bulan tiga lepas. mak saya ada la terkeluar topik pasal jodohjodoh neh.
and mak saya cakap kalau boleh dia nak anak-anak dia kawen ngan orang kelantan je.
#ohMyMom
dan saya pon terus terkedu. dalam hati. "ohmaiiii.. apa semua neh.. ohmaii.. katakan tidak mamaku!"
sebenarnya saya ada crush. ada berkenan kat dia. tapi bukan orang kelantan. :3 *malu*
pastu mcam mane neh mak. aigooo. mak cakap dia taknak orang jauh-jauh sebab nanti susah.
nak pegi rombongan. oh mama. puas sudah hati ini menjelaskan kepada ibu tentang jodoh semua tu ALLAH yang tentukan. *ayat novel okeee*
sobs.sobs. *lap hingus*

and ibu pon cakap ma redho kalau bukan ore kelate,tapi kalu boleh ma nok ore klate jugok.
dan saya hanya mampu terdiam dengan kenyataan ibu tu.
hmm. memang semua orang klantan mcam tu eh? ada sorang teman neh dia kata memang orang kelantan macam tu.
suka jodohkan dengan orang kelantan juga. saya sendiri pon tak tahu.
tapi dah tahu la sekarang... jadi kesimpulannya. hanya mampu berserah pada ALLAH la yang menentukan.
mesti la benda tu yang terbaik kan. lagipun redho ALLAH terletak atas redho ibu jugak kan.
so kena berserah jela.
ok.. stop the serious mood!

hmm. setakat itu saja rasanya yang nak dibebelkan.
fuhhhh!puah hati rasa boleh update blog panjang-panjang.
lama gila tak mengupdate kammm.
ok lah. sampai ketemu lagi yaaa di lain masa.
babai!
ALLAH SAYANG KAMU! :)